kyoto_001.JPG
kyoto_002.JPG
kyoto_003.JPG
kyoto_004.JPG
kyoto_005.JPG
kyoto_006.JPG
kyoto_007.JPG
kyoto_008.JPG
kyoto_009.JPG
kyoto_010.jpg

Få en uforglemmelig og autentisk 4-retters japansk menu

160,- / 320,-
  • 50% rabat
  • Slutter om

Oplev autentisk japansk madkunst når det er allerbedst. Få en uforglemmelig 4-retters menu hos Restaurant Kyoto

Traditionelle japanske retter og klassisk japansk sushi

Journalist: Ditte Marie Krømmelbein Larsen
Foto: Kim Bjærre


I 1969 forlod Takio Ueda sin hjemby Kyoto i Japan for at drage til København. Han ville gerne starte sin egen forretning og vise, at han kunne klare sig selv, og det må man sige er lykkedes for den i dag 74 årige japaner. Han har skabt et japansk familieimperium i den københavnske restaurationsbranche.

Takio Ueda åbnede Restaurant Kyoto i 1991 i et hjørne af det store hotelkompleks Radisson Blu Hotel på Amager. Restauranten blev hurtigt en kæmpe succes, og i gæstebogen finder man hilsener fra prominente hotelgæster som Take That, det britiske rockband Def Leppard og den tidligere japanske premierminister, Tomiichi Murayama.

Restaurant Kyoto er specialiseret i traditionelle japanske retter og klassisk japansk sushi, hvilket dagens menu også byder på. Den består af:

Otoshi: Starter (varierer fra dag til dag)

Sushi: 5 stykker sushi serveret med soja sauce og wasabi

Wafu Steak: Japansk bøf stegt med hvidløg og soja sauce serveret med kogte ris

Miso Siru: Miso suppe af bonito (fisk) fond og gæret sojabønner (miso masse)

Takio Ueda gør en ære i at holde de originale japanske madtraditioner i hævd - det gælder både de traditionelle retter og den klassiske sushi: "Det handler om stolthed. Om at præsentere ægte japansk kultur for danskerne. Og om at stå ved sine rødder og det, man nu engang har med sig og kan byde på", fortæller han og fortsætter:

"I dag findes der måske 100 sushisteder i landet. Men det er kun 3-4 af dem, der er ejet af japanere. Langt de fleste laver sushi efter amerikansk forbillede, hvor man pynter med ost og mayonnaise og blander alt for mange ting sammen, der mudrer smagsindtrykket. Det meste af det sushi, man kan få i Danmark, har i det hele taget intet med Japan at gøre. I Japan holder man det helt rent og enkelt".

Takio Ueda arbejder ud de gamle japanske værdier og står som regel selv i køkkenet sammen med sønnen Yosuke og et par japanske kokke. Sushien serveres smukt anrettet med Momiji blade, hvilket er et traditionelt japansk blad fra hjembyen Kyoto. Det findes ikke i Danmark, men det var en af de ting, som Takio Ueda tog med fra Japan. Bladet skifter farve fra grøn til orange om efteråret, og det gør, at udsigten fra byen Kyoto fyldes med orange farver fra træerne.

"Jeg er især inspireret af den måde, de anrettede tallerknen på. De brugte den som lærred og anrettede maden, så det lignede et landskab med bjerge og dale. Det er i det hele taget meget typisk for Kyoto, som jo er den gamle kejserstad, at man arrangerer maden fint og klassisk," fortæller Takio Ueda.

Betingelser

  • Kan indløses fra 02.06.2011 til 01.11.2011.

Bestil bord på mail@restaurantkyoto.dk eller på tlf.: 33 32 16 74 efter kl. 16.

Værdibeviset gælder for 1 person.Information

Åbningstider

Man-søn: 18-22.30

Køkkenet lukker kl. 22

Aftalepart

Kyoto
CVR: ??

Adresse

Amager Boulevard 70
2300 KBH S
  • Kyoto
    Radisson Blu Hotel
    Amager Boulevard 70
    2300 København S
Vælg variation
Vælg variation