Vær meddesigner af din egen mad
Journalist: Ditte Marie Krømmelbein Larsen
Fotograf: Kim Bjærre
På hjørnet af Skindergade og Lille Kannikestræde finder du en sand
guldgrube af lækre, hjemmelavede salater. Her er blandt andet
bulgursalat med hørfrø, hvidkålssalat med græsk yoghurt, sort pasta
med blæksprutteblæk og vilde ris.
Bland de hjemmelavede salater med almindelig grøn salat, sæsonens
friske grøntsager, kyllingespyd, rejer, oliven, marinerede hvidløg,
feta, hytteost, nødder, kerner, croutoner og meget andet - og top
det hele med en lækker dressing. Vælg mellem honning & sennep,
pesto, creme fraiche og thousand island.
"Der findes rigtig mange steder i København, hvor man kan få en
salat. Men der findes ikke nogen steder, hvor man kan blande sin
egen take-away salat. Jeg er selv ret kræsen og synes tit, der er
for meget dressing i de færdiglavede salater, eller også er der
nogle ingredienser i, som jeg ikke kan lide. Sådan er det ikke her.
Her er du meddesigner af din egen mad," siger Julie Maja Nielsen,
som er indehaver af CIBO SANO.
Til salaten får du et stykke nybragt rød og en NaturFrisk
økologisk frugtsodavand. NaturFrisk er danskbrygget naturrene
produkter at højeste kvalitet. Det vil sige, at der ikke er tilsat
konserveringsmidler, kunstige farvestoffer og aromaer. Vælg mellem
varianterne hyldeblomst, hindbær, mynte, æble, appelsin, lemon og
ginger ale.
Salatbaren i Indre By er autentisk og hyggeligt indrettet. Disken
er lavet af et gammelt stillads, hvor der er sat bordplade og hjul
på, der er spraymalet guld. Der er et lille højbord med ben af
birketræ hentet direkte fra skoven og et grønsagsstativ, der er et
loppefund. Indretningen er hjemmelavet ligesom salaterne, og der er
et gennemført fokus på kvalitet