En ekstraordinær sushi-behandling
Journalist: Severin Hygum
Fotograf: Kim Bjærre
Sushi 2500 er kendt for at lave sushi til den kræsne sushispiser. Her laver de frisklavet og gavmild californisk inspireret fusions-sushi med store mængder frisk fisk. I tilbuddet i dag er der både Sushi2500’s selvopfundne Supreme-maki og den delikate Shellfish Lovers med blandt andet hummer og tigerreje. Det er ganske enkelt sushi ud over det sædvanlige.
Inspirationen til sushien har indehaver-parret bag Sushi2500 hentet fra forskellige rejser til blandt andet Los Angeles, New York, Tokyo og London. Det var i L.A., at den nytænkende californiske sushi blev født, og siden har denne type sushi vist sig at falde i rigtig mange menneskers smag på tværs af kontinenter og kulturer.
Ifølge Rune, som er den ene af Sushi2500’s indehavere, er Supreme-makien et eksempel på stedets kreative tilgang til sushi. Det er nemlig en inside-out maki, som er opfundet af stedets anden ejer, Helene. Denne storsællert er de stolte af, og Supreme-makien er derfor også med i dagens tilbud.
I får i alt 40 stykkers udsøgt sushi som take away:
- 2 Seared Tuna (let grillet tun-nigiri)
- 2 New York-nigiri med laks
- 10 Crispy Ebi-futomakier med indbagt tigerreje, blandet salat, avokado, forårsløg og chilimayo
- 8 Sunshine-makier med japansk crabstick, avokado, agurk, toppet med laks og tangsalat
- 6 Hells Roll Tuna inside out-makier med tun, chilimayo, 7 japanske chilikrydderier, avocado & agurk
- 6 Supreme-makier (selvopfundet inside-out maki med laks, knuste wasabiærter, wasabi/lime dressing, avocado og agurk)
- 6 Shellfish Lovers-futomakier med hummer, tigerreje, snekrabbe, avocado & agurk
På Downtown-redaktionen er der dømt sushi-love, og vi skal i hvert fald op på jernhesten og rundt om hjørnet til Sushi2500’s to afdelinger i Valby. Vi opfordrer jer til at gøre det samme.